Få en billig bilforsikring

Når du ejer en bil, der er indregistreret i Danmark, er du samtidig forpligtet til at tegne en ansvarsforsikring, der vil dække de skader, du eventuelt kommer til at lave på andre personer eller deres ejendele.

Ansvarsforsikringen er således den eneste lovpligtige dimension i en bilforsikringspakke, men du vil dog gøre klogt i at supplere med en kaskoforsikring. Den forsikring vil nemlig også dække de skader på din bil, der eventuelt forekommer som følge af f.eks. en indblanding i et færdselsuheld. Med andre ord vil en bilforsikring, der indeholder både en ansvarsforsikring og en kaskoforsikring, altså klart være at foretrække. Problemet er dog bare, at det kan være svært at finde frem til den billigste bilforsikringspakke, der samtidig lever op til alle dine personlige krav for en god og dækkende forsikring. Der findes dog alligevel flere forskellige tiltag, der kan bringe dine forsikringsomkostninger væsentligt ned – dem kigger vi nærmere på i denne artikel.

Hvad spiller ind på prisen på min bilforsikring?
Først vil vi kigge på nogle af de ting, der har indflydelse på prisen på din bilforsikring. Der er nemlig rigtigt mange forskellige faktorer, der spiller ind på prisen. For det første har bilmodellen, fabrikanten og årgangen en særlig stor betydning, idet forsikringen til nye og dyre biler generelt ligger på et noget højere prisniveau end til gamle bilmodeller. For det andet har din bopæl også noget at sige, da personer i mindre overbefolkede byer generelt har større mulighed for at indhente de gode tilbud. For det tredje har dit kørselsbehov også stor betydning for prisen på din bilforsikring. Kører du således mange kilometer om året, vil prisen på din forsikring også stige.

Sidst men ikke mindst har selvrisikoens størrelse nok den allerstørste betydning. Hvis du vælger en lav selvrisiko til din bil, vil din forsikringspræmie være tårnhøj. Omvendt vil en høj selvrisiko være lig med en lav forsikringspræmie. Størrelsen på din selvrisiko er altså noget, du bør overveje ganske grundigt, før du skriver under på forsikringspolicen.

Hvordan opnår jeg en billig bilforsikring?
Det kan – som tidligere nævnt – være ret så vanskeligt at finde frem til en billig bilforsikring, der matcher fuldstændigt med dine behov. Forsikringsmarkedet er nemlig uendeligt stort i dag, og der flyder simpelthen med uoverskuelige tilbud fra en lang række forskellige forsikringsfirmaer, der ikke er til at gennemskue. Prisen og dækningen varierer fra forsikring til forsikring, så det er åbenlyst en god idé at undersøge markedet grundigt, før en forsikring vælges. Der skal altså sammenlignes forsikringstilbud på kryds og tværs, så du kan vurdere de forskellige tilbuds dækning og prisniveau.

En anden god idé vil være at kassere idéen om at investere i din drømmebil – især hvis du er førstegangskøber. De nye biler er nemlig – som tidligere nævnt – meget dyrere at forsikre, så hvis du kan nøjes med en bil med mindre motor, har du altså mulighed for at få en billigere bilforsikring.

Ydermere kan du også opnå besparelser, hvis du helt dropper kaskoforsikringen. Det er dog en beslutning, der skal overvejes meget nøje, for uden en kaskoforsikring vil de økonomiske konsekvenser ved en ulykke altså blive rigtigt høje.

Derudover kan du, hvis du samler alle dine forsikringer hos samme forsikringsselskab, også opnå gode rabatter. De fleste selskaber er nemlig interesserede i at forhandle, men her skal du være yderst opmærksom, for det er ikke altid, at det er den bedste løsning rent økonomisk. Priserne på forsikringerne varierer altså fra selskab til selskab, så det kan sagtens være, at den samlede pris vil være lavere, selvom du har forsikringer tegnet hos flere forskellige selskaber.

Hvis du er medlem af en af de store fagforeninger, kan du også være heldig at kunne opnå besparelser. Mange fagforeninger er således i mange tilfælde i stand til at forhandle prisen for deres medlemmer væsentligt ned. Det er altså værd at undersøge, om et eventuelt medlemskab i en fagforening kan være i stand til at bringe prisen på din bilforsikring ned i det samlede regnskab.

Der er altså uendeligt mange muligheder, hvorpå du kan bringe prisen for din bilforsikring ned. Tålmodighed er i denne situation et nøgleord, for hvis du blot investerer tid og vilje i processen, skal det perfekte forsikringstilbud nok dukke op på et tidspunkt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *