Hvad er et fakturaprogram for dig?

Mange folk har forskellige opfattelser af hvad et faktura program er, men hvad er et fakturaprogram egentligt for en størrelse?

 

Det spørgsmål er der mange svar på. Det afhænger fuldstændig af hvem man spørger. Nogle mennesker mener at et fakturaprogram blot er et computer program som både automatisk og manuelt kan lave en faktura. Ifølge denne definition vil både excel og word være fakturaprogrammer. Om dette er rigtigt eller ej afhænger fuldstændig af din egen opfattelses.

De fleste mennesker mener dog ikke at man kan kalde excel og word for et fakturaprogram. De lægger en vis form for automatik i ordet program og derfor skal det være sådan at fakturaen bliver generet af sig selv. Så her er der tale om et regnskabsprogram såsom e-conomics som så generere en faktura. Selvom vi bruger denne definition kunne excel teknisk set godt stadigvæk være et regnskabsprogram hvis det bliver opbygget med makroer.

Uanset definitionen så er et fakturaprogram en stor hjælp for dig som selvstændig. Den øger chancen for din faktura bliver betalt til tiden af flere årsager. Den første er at når du hurtigt udsender din faktura forventer modtageren også at du reagerer hurtigt overfor eventuel forsinket betaling. Når kunderne ved du reagerer hurtigt overfor forsinket betaling undgår de det. De vil undgå rykkergebyrer. Derfor er det vigtigt at du sørger for at have et velfungerende fakturaprogram. For det er ikke alle regninger der bliver betalt og derfor er det vigtigt at din faktura ligger højt i prioriteringsbunken. Dernæst er der en del andre fordele. De fleste fakturaprogrammer kan sættes op så de automatisk tilføjer fakturaen til regnskabsprogrammet. Så den bliver både bogført og posteret. Dette sparer dig en masse tid og kræfter og du behøver ikke at gøre arbejdet flere gange. Dernæst har de fleste fakturaprogrammer typisk også den feature at de kan holde øje med om hvornår fakturaen bliver betalt. Så overskrides betalingsfristen meddeles dette hurtigt og du kan handle prompte og få dine penge.

Så sørg for at have et fakturaprogram når du starter op som selvstændig. Gør det til en vane at fakturere jævnligt. På denne måde får du betaling for de ydelser du laver og det er jo det som du lever af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *